Magda Samson

Dansen is de rode draad in het leven van Magda Samson. Het is haar passie. Na jarenlang dansen zette zij een nieuwe ontwikkelingsstap en verdiepte zich in Yoga. De afgelopen jaren certificeerde Magda zich als docent Power-yoga, Pilates en Zumba en ontwikkelde zij vanuit haar uitgebreide ervaring met dans en yoga een nieuwe richting waarin al haar kwaliteiten en passies samenkomen, genaamd: Yoga & Dans.

‘Dertig jaar geleden heb ik me gespecialiseerd in jazzdans en gaf ik als gediplomeerd docente les bij diverse balletscholen. Daarnaast danste ik tot 1977 mee in het televisieballet van Penney de Jager. In 1989 startte ik mijn dansschool. Van daaruit gaf ik les en werkte ik aan producties voor bedrijven en middelbare scholen. Met mijn leerlingen was ik onder meer betrokken bij verschillende producties van Herman van Veen.
In de loop van de tijd merkte ik welke uitwerking dans op mensen heeft en hoezeer denken, adem en lichaam met elkaar verbonden zijn. Ik besloot mij daarom te verdiepen in yoga, rondde de vierjarige yogaopleiding af en vervolgde mijn ‘yogaweg’ door diverse intensieve bijscholingen. Yoga betekent voor mij allereerst een weg van innerlijke groei. Momenteel specialiseer ik mij in de Chakrafilosofie en -psychologie.
Mijn uitgebreide ervaring met dans en met yoga heeft gemaakt dat ik beide als vanzelf ben gaan combineren. Zeker ook omdat ik ontdekte hoezeer deze ‘bewegingsrichtingen’ elkaar kunnen versterken. Uiteindelijk leidde dit tot het oprichten van de CRKBO geregistreerde opleiding Yoga & Dans voor yogadocenten.
Naast de opleiding Yoga & Dans verzorg ik in Bilthoven de lessen Pilates, Zumba, Yoga en Yoga & Dans. Daarnaast ben ik regelmatig gastdocent in binnen- en buitenland en geef ik aan allerlei doelgroepen uiteenlopende workshops in diverse contexten.’